FAQ

08.00-09.00: vooropvang in onze chill-out lounge
09.00-10.00: sportactiviteit
10.00-10.30: de recepten samen doornemen en aanleren van nieuwe kooktechnieken
10.30-12.30: klaarmaken van de lunch
12.30-13.00: lunch opeten
13.00-14.30: rustige activiteit
14.30-16.00: klaarmaken en opeten van het vieruurtje
16.00-17.00: sportactiviteit
17.00-18.00: naopvang in onze chill-out lounge

De dagindeling is slechts een leidraad en is afhankelijk van de recepten en bezetting van de sportaccommodatie.

Wat wordt er zoal klaargemaakt?
’s Middags wordt er telkens een warme lunch klaargemaakt. Elke week zal er zowel een aardappelgerecht, een rijstgerecht en een pastagerecht aan bod komen. Het weekmenu wordt zo samengesteld dat er zoveel mogelijk verschillende kooktechnieken aan bod komen. Denk maar aan ‘in julienne’ of ‘en des’ snijden, stoven, fruiten, bakken, pocheren, blancheren enz.

Er wordt ook steeds met verse ingrediënten gewerkt. Ook het vieruurtje is iedere dag verschillend om de deelnemers een gevarieerd aanbod aan te leren. Hier zal vooral de nadruk liggen op het klaarmaken en/of bakken van desserten.

De kampen zijn beschikbaar voor jongeren van 8-13 jaar. We schrijven om veiligheidsredenen enkel kinderen in die reeds 8 jaar zijn of worden op het moment dat het kinderkamp (8-10 jaar) doorgaat. Voor het jongerenkamp (11-13 jaar) is deze leeftijd dus minstens 11 jaar.
Elke dag maken we onze eigen lunch en vieruurtje klaar. Als je nog iets wilt eten buiten deze maaltijden, moet je dit zelf meenemen. Om een gezonde levensstijl te promoten, bieden wij gratis plat en bruisend water aan en moedigen we je aan om geen frisdrank mee te nemen naar het Kookkot.
De jongeren kunnen in onze chill-out lounge in de sofa’s hangen, gezelschapsspelletjes spelen, in kookboeken bladeren, films zien, muziek beluisteren, enz.
Gelieve Kookkot zo snel mogelijk te verwittigen, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.
De kampen worden gegarandeerd vanaf een minimum van 10 deelnemers.
De kampen worden begeleid door een master L.O. met meer dan 10 jaar leservaring. Het kookgedeelte is in handen van een gediplomeerd kok met tevens een masteropleiding en een lesgeversdiploma.
Indien er nog plaats vrij is voor het kamp, kan dit tot een week voor de start van het kamp.
Indien je jonger dan 12 jaar oud bent tijdens de week dat het kamp plaatsvindt, kan je een fiscaal attest aanvragen.
Iedere deelnemer is welkom op het kookkamp. De recepten worden telkens uitvoerig doorgenomen en aangeleerd. Ook wordt er in groepjes per twee gewerkt zodat de deelnemers elkaar kunnen helpen en zoveel mogelijk tijd achter het fornuis kunnen doorbrengen. Er zijn ook steeds twee begeleiders aanwezig in de keuken.
Vegetariërs zijn ook welkom. Gelieve dit wel te vermelden op het moment van inschrijven.
De deelnemers zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen ten gevolge van deelname aan activiteiten die op het programma voorkomen. Deze verzekering heeft o.a. betrekking op de medische kosten (na tussenkomst van het ziekenfonds en enkel volgens de RIZIV-barema’s). De burgerlijke aansprakelijkheid voor lichamelijke letsels en materiële schade aan derden is ook verzekerd tot een bepaald bedrag. Materiële schade (schade aan kledij, bril, horloge, GSM, MP3-spelers, … ) is niet gedekt door de verzekering. Verlies of diefstal van voorwerpen is evenmin verzekerd. Bij eventuele ziekte geldt de gewone ziekteverzekering van de deelnemer.
Om een vlot verloop van het kookkamp en een maximale veiligheid van de deelnemers te garanderen, wordt verwacht dat elke deelnemer voldoende Nederlands kent en kan communiceren in het Nederlands. Op deze manier kan je de lessen vlot volgen en de instructies van de lesgevers makkelijk begrijpen. Indien blijkt dat je te weinig Nederlands kent en begrijpt, kan Kookkot de toegang tot het kookkamp weigeren en wordt het deelnemingsgeld niet terugbetaald.
Indien je nog niet betaald hebt, kun je via een schriftelijke aanvraag het kamp annuleren. Betaalde je reeds de inschrijving? Dan zijn er 2 mogelijkheden voor de administratieve verwerking.

Bij annulering door ziekte of ongeval storten we het geld na de vakantieperiode terug. We rekenen 15 euro administratiekosten aan. Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte van de afwezigheid. Stuur ons zeker het doktersattest en je schriftelijke aanvraag tot terugbetaling met vermelding van je rekeningnummer op binnen de 5 dagen na het einde van het kamp.

Bij een annulering om andere redenen zetten we je inschrijvingsgeld (min 15 euro administratiekosten) om in een waardebon voor een nieuw kamp. De annulering moet je op voorhand schriftelijk aanvragen.